dimarts, 18 de novembre del 2008

Jo em menjo les braves a la realitat

Tant blog com fotolog es poden utilitzar de varies maneres, bé, de dues maneres. Tant un com l’altre es poden utilitzar bé, o es poden utilitzar malament. Així doncs, s’inclou la categoria dels fotologs i blogs ‘bé’, els quals es basen en meres opinions, textos interessants o menys interessants, tant és, que et poden aportar o poden aportar quelcom a qui ho llegeix. Normalment el receptor (el receptor també pots ser tu mateix) és un públic limitat. Dient limitat em refereixo a que hi poden haver fotologs que només els conegui la persona que hi escriu; pots tenir fotolog i no tens perquè entrar dins el cercle-ramat. Val a dir però, que el blog, si et vols dedicar a escriure i penjar coses interessants o no tant, és molt més útil perquè pots penjar tantes entrades com et dongui la gana per dia, vídeos, fotografies,... En canvi el fotolog, tal i com diu el seu nom, es basa solament en penjar una fotografia per dia (això si, si ets gold, és a dir, ‘supermegaguai’ podràs penjar més fotografies per dia) acompanyat d’un text, no massa llarg perquè l’espai és limitat. Així doncs, fes-te un blog abans d’un fotolog si hi ha una mica de sentit comú a la teva vida.
També hi ha fotologs dolents (la majoria) i blogs dolents (menys que fotologs dolents). Aquests són carregats de tota mena d’imbecil·litats. Un exemple clar són els fotologs els quals hi publiques tota la teva vida en vers. Són els típics fotologs de nens/es de 15 anys que estan en plena efervescència i no saben què fer per ensenyar-li al seu amor que se l’estimen moltíssim i que és l’amor de la seva vida. En fi, al cap d’un any ja no se’n recordaran de qui era aquell i ja en tindran un altre el qual faran exactament el mateix. Resultat? Mires les entrades d’aquests fotologs i te n’enteres de tota la seva puta vida. Aquestes entrades normalment van acompanyades d’imatges típiques que trobes al google, com per exemple un cor trencat, un ull que plora o un ós de peluix. També podem trobar, però això ja és l’extrem de superació permès xd, les típiques fotografies tirades al lavabo, amb pose sexy (o no tant xd) i sense samarreta. Aquestes ja són brutals. A més a més, a la banda dreta hi ha la columna de friends/favorites (més col·loquial i xupi guai es anomenat f/f o effes, xd) i allà podràs trobar tots els seus amics (o no tan amics perquè potser ni es coneixien) que fan exactament el mateix. Així doncs, podràs passar d’un estúpid fotolog a un altre estúpid fotolog i enterar-te de totes les vides de la comarca. I això ho podrà veure TOTHOM. I TOTHOM és TOTHOM.
També m’agradaria parlar del
facebook. Fa poc que m’hi vaig endinsar i val a dir que ho trobo diferent per un motiu clar: tens agregades només la gent que coneixes, per tant, la informació que hi tens només te la pot veure la gent que coneixes. Per tant, informació privada. El teu facebook no el pot veure TOTHOM. Val a dir, tot i no estar-hi completament en contra, que és una estupidesa monumental. És a dir, si et poses a pensar el sentit que té no n’hi trobes. No té sentit, xd. Com a màxim pots dir que així redescubrieses les vides d’aquells amics/es que tenies a 3er d’ESO. Però ja diràs, si no saps res d’ells és perquè no t’ha donat la gana, perquè no sou tan amics com us pensàveu o perquè la casualitat del moment ha dictat que fos així, jo que sé. Total, que el facebook és pura xafarderia de la gent que coneixes. Com tot, també es pot utilitzar malament. Si comences a agregar gent que no coneixes podria esdevenir com un fotolog o una patata, però no cridem al mal temps i espero que aquest moment no arribi.
I l’altre tema que volia comentar és la pàgina web de
patatabrava, hi podeu entrar si aneu desesperats en temes sexuals i/o eròtics ioeua d'amics, o si simplement voleu xafardejar, que sempre va bé. Aquesta pàgina va començar sent una pàgina d’estudiants universitaris per fer circular els apunts de classe. És a dir, dpy. Però ara ja és brutalíssim. Ámos, ara serveix per lligar i conèixer més universitaris guais que, com tu, tenen ganes de conèixer més universitaris (i només universitaris, super guais i intel·ligents que estan fent carreres super guais i intel·ligents). Espero que entengueu que he encès la ironia (ja fa estona). Això ja és una categoria superior que el fotolog, lògicament perquè la gent és més grandeta. Superior en quant a patetiquisme? També. Aquí simplement comentes dient que t’agrada molt el que fica l'altre, com ara pot ser una cançó, una frase o simplement el que li agrada (bé, realment el que et fixes més és en la foto que té, xd). Potser no comparteixes el que diu que pensa (perquè a vegades es fica el que volen sentir...), però tan és. Tu comenta-li. Per què? Doncs perquè llavors ell/ella vindrà darrere teu a comentar-te el teu i així poder establir un diàleg d’allò més interessant. Un exemple seria: Hola, m’agrada molt aquesta cançó. Muas. Llavors ell/ella et contesta: Oh, a mi també m’agrada molt el teu escrit. Per cert, com et dius? Muas i muas, kisses, kiiikiiii. Vale, aquí ja tenim el lligam establert, ja hem fet el pas més important. Ho veieu que fàcil és lligar al segle XXI? Si els nostres avis ho veiessin no s’ho creurien. Així es creen les relacions amoroses del segle vint-i-u. Nefast. És bestial perquè veus el primer comentari i tot seguit vas veient la progressió. Perquè són tan idiotes que ho foten en via pública, xd. Primer es comenten dient oh que guai tu estudies això, la teva facultat és molt bonica, i bla bla bla i després ja són super amics i ja queden i passegen i tal i qual. I TOTHOM és TOTHOM. I jo m’imagino d’aquí mig segle, quan els nostres néts ens preguntin com vam conèixer la nostra dona o el nostre marit. I el nét digué: - Avi, com vas conèixer a l’àvia? Ell el mirà amb una cara dolça, recordant el passat, aquell passat no tan llunyà perquè els anys passen volant i li respongué amb llàgrimes als ulls: Oh fill, jo vaig conèixer la teva àvia en una pàgina web d’internet.
Desitjo que el nét no conegui aquesta pàgina...

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bon article :P!

Passa't pel bloc, veuràs un article sobre en Garzón, potser t'escau xD

Per cert, canvia't l'adreça. És la següent: www.maiol.cat

Un petó rebel*

Maiol Sanaüja

Anònim ha dit...

Annot!
Sincerament estic massa baldada com per llegir-me l'article sencer, però el tema m'ha cridat l'atenció et prometo que tornaré per llegirlo amb calma!
El video tot i no que ja saps que jo no vex el simba enlloc, és bonissim!
trobu a faltar moments així...
a tu no et passa?
estic molt bé, però tinc la sensació de que voldria estar a dos llocs alhora, no se...

un petonas!
em passaré més sovint!
Bissous!

À toute l'heure!

Anònim ha dit...

Està bé, però no idealitzis l'època dels avis, la meva avia es va casar amb qui li va dir la seva mare i com ella moltissimes més, potser els teus avis també i no ho saps. No és un tema que s'acostumi a treure i jo fins aquest estiu que vaig estar amb un familiar llunyà que m'ha explicat moltes coses no ho sabia.
Sobre els programes els uso tots menys patatapraba que ho trobo molt penós.

Is!

Anna Caterina Fuster ha dit...

Abans obligació de casar-se amb algú que trobar parella per internet! ajum!). Hhahhaha, és broma, però els dos són mals. Jo em refereixo a aquells abuelitos enamorats... te'ls imagines!? I que es van enamorar al col·legi jugant a pataaaaaaaacons!... aish...:)

Anònim ha dit...

Bo, bonissim, molt bo! però no m'explico d'on collons treus el temps per descriure la realitat....

Saps que el "feisbuk" es una nova manera d'espionatge del govern nord-americà? no és broma.

Apa maca, petons!

Espero que t'agradi el comentari que sino... tindrem problemes.

Pol

Anna Caterina Fuster ha dit...

Sempre he tingut temps per escriure Pol. Hi ha temps per fer-ho tot, :D.

Apa, 'pol i valent', xd, merci per llegir-te el text sense tenir les teves adorables ulleres, xddd

Anònim ha dit...

Buff... vaia tela..
M'ha costat llegir tot el text i només em ve una paraula al cap per englobar tots akets blogs, fotologs i coses dakestes. COLLONADES.
Realment només veig una utilitat a tot això per gent amb alta capacitat de redacció crítica, aficionats al periodisme i persones que s'hi inicien mica en mica de forma professional.
Tots aquests elements són eines que s'han d'utilitzar com calen i no com s'estan utilitzant des del primer dia.
Podem trobar fotologs on et sents "obligat" a comentar a tots els teus companys/es i si t'hi poses a les 3 de la tarda segons com acabes a les 9 del vespre.

Quan veig això penso, no aprofitariem més el temps quedant a la tarda amb els companys i comentar la jugada del que sigui d'una forma més sociable?
Són eines que poden ser molt útils però molt destructives a la vegada. Al facebook x exemple, ja m'he trobat gent que mai fallava un dissabte per sortir de festa i s'ha arribat a quedar tota la santa nit jugant als merdosos jocs que et proporcionen els senyors creadors del faceboock

COLLONADES cony! al carrer hi falta gent! xD

Anònim ha dit...

Ei passava per aquí!

et deixo una salutació i espero que et servissin les referències de pel·licules del che!

un petó!

s e p e ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
s e p e ha dit...

Fotolog, facebook, myspace, blog,...

Mira, tot té el seu què si s'utilitza, tal com dius, amb finalitats que nosaltres considerem moralment positives.

Però desenganyem-nos, molta gent critica i poca se n'acaba desvinculant. Si ara estem tots enganxats al facebook, i no hi estàvem fa un any, quan tots els anglesos feien vida al facebook; alguna cosa ha passat. Potser nosaltres no li donem l'ús que altra gent li donarà a aquests "serveis", però el fet que nosaltres acabem consumint-los és resultat d'una onada: la moda. Com bé insinues poca gent es mou amb criteri, i molta es deixa endur, sense personalitat, per l'efecte "seré més guai". Al final això s'acaba transmetent: moralment no utilitzes igual aquell servei, però hi estàs inmers perquè si no socialment estàs "poc comunicat" o "desconnectat". Hi acabes estant, amb objectius diferents això sí, per la pressió de no estar fora del "tothom en té", i aquest últim fet acaba sent la conseqüència de les modes.
O sigui, pots estar en contra de les modes, però aquestes són les que acaben creant la demanda. I quan la demanda és exagerada, fins a tal punt que tothom té facebook,si tu no en tens la teva vida passa a tenir "una cara menys", una faceta menys que vius, ets menys "polièdric" (ho dic en to provocatiu, però és així, no ho defenso, però ho afirmo).

I en quant a què és millor, objectivament podríem tenir un llarg debat, però està clar que qui marcarà l'èxit (en quant a usuaris) seran els "famosillos", o el que últimament han anomenat la "generació JO", que ho intentaran per qualsevol mitja. I ens agradi o no, i per molt patètic que resulti, són ells qui marquen les tendències en aquest sentit. No crec que sigui una qüestió que depengui exclusivament del fet de qui gestiona millor la informació i de qui té unes polítiques de privacitat més "morals".

Les modes són això, modes.

s e p e

Anònim ha dit...

mitala a l'annie k rebel! xD

notu un cert resquemor amb patatabrava!! pk? xD

doncs tu ho has dit anna. no serveixen per a res els fotologs, si bé per a quasi res. Wenu, a mi em serveix per una cosa: quan m'avorreixo, els miro. és a dir, xafardejo xD. sí,com tots els éssers humans que coneixen de la seva existència!! i el facebook cosa semblant. Només que tens més fotos per xafardejar.

buenu, podem seguir discutint això un altre dia. perquè a mi, escriure parrafades a les 11.30 de la nit quan l'endemà m'he d'aixecar a les 7 no em motiva especialment. qua consti que si no fos pel teu (útil i super interessant) blog, ja faria mitja hora que estaria dormint,amb la qual cosa demà rendiria més estudiant i al curru. I per culpa del teu (útil i súper interessant) blog, no ho podrè fer.


Per cert, ja estic informant-me sobre Dublín. Tu ja mires youth hostels?? quines ganes Annaaaaaaaaaaaaaaaaa!! tinc moltes ganes d'anar (AMB TU) a Dublín i a Cork.


et trobo tant a faltar!! i t'estimo :`(

abriga't amb la bufanda i i mira la nostra foto i penja les claus del clauer de la noia negra vestida de rosa.





DE UNA PUTAXULILLAH A UNA ALTRA

Anònim ha dit...

anna, si volies que suspengués tercer, anem per bon camí. mercantil, ahir, un complet desastre :'(

ja t'explicare. petons

fdo: no cal que digui ki soc xD

Anna Caterina Fuster ha dit...

hahaha ala tia, tampoc vull que suspenguis, però ja saps que molarà si repeteixes, valeng? ;=). Així que dong guorri, bi japing.

Anònim ha dit...

Very good!