divendres, 14 de novembre del 2008

uniformes si/ uniformes no

Buaah, quant de temps. HOLA!
Doncs va, anem per feina, xd. Aquí a Irlanda tots els nens van amb uniforme a l'escola. Primer vaig flipar un huevo, i em vaig imaginar que tots els nens d'aquí anaven a privades, perquè sempre veia els nens/es vestits amb uniforme. Després de comentar-ho amb gent del país la meva idea va canviar, ho vaig entendre, si més no. No obstant, no sé què pensar encara. Ells diuen que així no hi ha diferències entre nens/es al col·legi i que es fa per això, per no entrar en discriminacions per puta roba. Allà, a dins, tots són iguals. Però per altra banda, no em mola massa aquesta idea i crec que, col·legi en fora, on poden vestir com els hi dongui la gana, la realitat queda pal·lesa igual, és com si vestir amb uniforme s'intentés amagar la 'malaurada' realitat. I una altra cosa que em toca bastant la pera és que els uniformes de ties són amb faldilla. Per què no poden ser pantalons, també? Bé, suposem que siguessin uniformes ideals, xd, vull dir, que les nenes també poguessin dur pantalons. Què en penseu? Esteu a favor que els nens/es portin uniforme a l'escola o esteu en contra?













fòrum uniformes si/no

10 comentaris:

PETATS A ULTRANÇA ha dit...

Jo hi estic a favor per varis motius sempre i quan sigui obligatori per tots els nens.

- Tothom és igual i no hi ha diferències per motius econòmics entre els nens, això farà que molts nens no tinguin complexes ni problemes per anar a l'escola ja que a vegades sofreixen perquè no poden anar amb la roba que porten els altres per falta de pasta.
- Els pares estalvien ja que no han de comprar tanta roba.
- No es creen tribus ni es discrimina ningú per la forma de vestir.
- Les nenes no distreuen els companys de darrere ensenyant el tanga
- converteixen l'escola en una cosa més seriosa i disciplinada.
- A vegades vulguis o no al professor li pots caure més o menys bé pel tipus de roba.

Anònim ha dit...

Jo hi estic en contra, uniformes.no, cadascú ha d'anar com vulgui sense imposicions, sinó això sembla la dictadura xina tots vestits igual. Cadascú té la seva pròpia identitat i ningú i menys l'escola no ha d'obligar a una cosa tan personal com la manera de vestir.

Anònim ha dit...

En contra...
Jo soc dels que pensa que no sóm iguals i, per tant, no podem posar tot kiski al mateix pot.

X començar la roba normal l'han de tenir igualment ja que a casa no deuen na tots els sants dies d la setmana amb uniforme i corbata.

X altre banda, les discriminacions entre alumnes majoritàriament no són per la forma de vestir, acostumen a ser per els típics temes com l'empollon d classe, el friki del manga, el 4 ulls, el gordo, etc...

La forma de vestir, sobint ajuda interiorment a la persona que se sent "discriminada" a suportar els atacs que reben. Per exemple, un friki del manga sempre podrà dir la tipica frase de: pijo de merda!
Aquesta frase l'ajuda a que els atacs no li puguin arribar a fer tan mal interiorment. Si uniformes aquesta persona, no té defensa on ficar-se i se sent inferior al que l'ataca.

El tema de les nenes, si volen portar tanga el portaràn amb uniforme o sense i, particularment, trobo mes sexy una noia que anes amb mi a classe amb faldilleta i ensenyant el tanga que no pas una "hippy" tapada fins dalt i amb pantalons dakets ken diuen "cagats" (x tant, em distreuria mil vegades mes amb la noia de faldilla que la "hippy")

PD: respecto totes les opinions i no pretenc ofendre ni pijos, ni hippys ni frikis del manga ni ningu amb aquest text!

Salut!

Anna Caterina Fuster ha dit...

jajajajajajjajajajajaj jordi, m'has matat, xd. Tu si que ets friki, cagun déu ja tot! BOIG!
So... uniformes.no perquè volem insultar els pijos dient: 'pijos de merdaaaaaaa', ieah!

Demà comento seriosament, (et rebatré isalguero), ara estic massa tonta, xd.

FIVE HUNDRED MILES :D

Anònim ha dit...

doncs jo estic en contra bàsicamente perquè viola un dret fonamental reconegut en l'art 16 de la Constitució així com a l'art 32 de la declaració universal de drets humans: el dret al lliure desenvolupament de la personalitat.

tots sabem que la forma en com vestim és un reflexe de la nostra personalitat. per tant, en tant que no ens estan permetent expressar-nos a nosaltres mateixos mitjançant la vestimenta, ens estan obligant a ocultar part de la nostra personalitat.

si o no annie?

jajaj soc una puta friki

et trobo a faltarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Anònim ha dit...

pd: soc la pat

Anna Caterina Fuster ha dit...

Vale, doncs jo definitivament crec que és millor que no en portin. No perquè no es pot viure d'il·lusions i el col·legi, fotent uniformes als nens/es, només crea que putes il·lusions. Ei nens, mireu, porteu uniforme perquè 'aquí tots som iguals'. Una merda! Porteu uniforme nens/es per amagar que al carrer hi ha diferències. La realitat és que no tots son iguals, la realitat és que aquests nens sortiran al carrer i veuran que hi ha desigualtats. Per què crear una imatge fictícia dins el col·legi? Per què no els hi donem els valors morals(no mitjançant la impossició de la roba, sinó de la paraula) a tots ells i els ajudem a afrontar aquestes diferències (afrontar per eliminar)? El projecte educatiu de l'escola hauria de ser ensenyar, no imposar.
I no ens n'oblidem: Qui acaba tenint la paella pel mànec són els pares.

Anna Caterina Fuster ha dit...

Així que qui acaba educant són els pares.

Anònim ha dit...

Totalment en contra. Les diferencies entre les persones no són pas dolentes. Cadascú ha de poder anar com vol. I si et discriminen o et tracten diferent per vestir d'una manera o d'una altra, el problema ja és mental i no es soluciona fent-los anar tots igual. Ja n'hi ha prou de seguir al ramat. El voler imposar un uniforme amb l'objectiu de que no hi hagi discriminació, posa de manifest el problema de valors que té la societat, la vestimenta hauria de ser l'últim en que ens hauriem de fixar. Portar un uniforme no n'és la solució, potser la solució fàcil sí, però no la definitiva, i crec que no és la solució a cap altre problema.
Si es vol fer portar un uniforme perquè l'escola sigui més formal estem en el mateix problema social d'abans, i per tant la solució tampoc és aquesta.

Anònim ha dit...

I like your blog