divendres, 7 de març del 2008

(Rectificar és de savis): L'artificialitat és natural?

(Respecte el post anterior...)












Premissa clau: "És artificial tot allò produit pels animals" (inclòs l'ésser humà).
+Poso èmfasi mitjançant un asterisc al "pipi, caca, semen" perquè són aquelles substàncies produïdes per l'organisme de tot ésser animal les quals no les podem triar, ens venen donades com un annex al nostre cos. És a dir, nosaltres podem decidir si volem produir un bolígraf o un aliment transgènic i com el·laborar-lo. Els animals, per la seva banda, també poden determinar com volen que sigui un niu (de palla, de fang...). Però nosaltres, els éssers animals, no podem determinar si volem o no produir-los (i de quina manera!) perquè ens venen innats després d'haver ingerit aliments.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

xDDDDDDDD a veure si ara per fi tanques aquest tema.

Arnau, ha dit...

O sigui, a veure que ho entengui, segons la teva gran teoria, un rusc és artificial, els excrements no ho són i la palla o l'adob, sí.
Què hi ha més natural que l'adob o la palla d'una granja?

Una poma collida per un mico passa a ser artificial, perquè sense una manipulació externa per part d'un subjecte és impossible ingerir-la.

L'artificialitat és una paraula inventada pels humans per tal de fer referència a una cosa que no existeix (com Espanya), ja està bé tenir aquest mot, però mirat fredament no té sentit.

Anna Caterina Fuster ha dit...

Des de quin punt determines que una cosa existeix o no? L'amor, existeix? Espanya i Catalunya, no existeixen? (això ho diràs tu!)
Totes les paraules han sigut inventades i no només les coses tangibles poden tenir connotació gràfica, sinó les coses que no es poden palpar, com un sentiment, un Estat, un nom d'una persona, artificial, natural...

L'adob -> Artificial
Substància orgànica o mineral que conté un o diversos elements químics indispensables per al creixement dels vegetals, i que, addicionada al sòl, el compensa de les deficiències que pugui tenir d'aquests elements
(conté elements químics que, barrejats amb substàncies orgàniques o minerals, ajuden als vegetals a un creixement millor. Aquesta barreja, si es produïda pels humans, és artificial)
Palla-> Artificial
Tija del blat, de l'ordi i d'altres gramínies, seca i separada del gra
(si l'home la separa és artificial. Hem de tenir en compte que hi cap la possibilitat de que sigui natural si s'asseca i es separa del gra sense la intervenció animal)

http://www.grec.cat/cgibin/gec3cencp.pgm?PAG=0001&CERCA=palla
http://www.grec.cat/cgibin/gec3cencp.pgm?PAG=0001&CERCA=adob

Anna Caterina Fuster ha dit...

Ah, respecte la poma, me'n descuidava!
Aquesta poma és natural, tio. Una cosa és que un animal l'agafi per fer-se-la seva, genial, però, en teoria (històricament parlant, és totalment possible el naixement d'una poma en un pomer sense la intervenció de l'ésser), la poma neix d'un pomer sense la intervenció humana (quan ja hi entra en joc productes químics o altres substàncies per alterar el seu desenvolupament corrent i individual, ja és artificial).
Doncs sí, les pomes que comprem, igual que els aliments transgènics, són artificials perquè el seu desenvolupament corrent ha sigut alterat i, on hi ha alteració, hi ha artificialitat.

Mira, no em dóna la puta gana de dir que és NATURAL el riu Llobregat, les torres bessones o l'abocador de maldà.

Arnau, ha dit...

Hi ha pomes artificials, doncs.

Caram, no sé si convenceries a massa gent xDDDD

Existeix el significant, no existeix el significat.

Anna Caterina Fuster ha dit...

¬¬'

Xaparàs la boca quan em faci famosa per aquesta teoria.
:=)